UDRUŽENJE OBOLJELIH OD CEREBRALNE PARALIZE I DISTROFIJE
Bosansko-podrinjski kanton Goražde

GORAŽDE I GERA U NOVOM PARTNERSTVU NA PROJEKTU NJEMAČKE VLADE

Prijateljstvo koje datira već dugi niz godina između Općine Goražde i Gere rezultiralo je do sada značajnim projektima, a ta saradnja nastavlja se i dalje. Novi projekat u kojem će ova dva grada biti partneri jeste projekat podržan od strane Njemačke vlade.

Tim povodom predstavnici Općine Goražde boravili su u periodu od 15.-18. januara u Njemačkoj gdje su učestvovali u radionici koja se tiče partnerskog razvoja jedinica lokalne samouprave jednog svijeta.

Opširnije: GORAŽDE I GERA U NOVOM PARTNERSTVU NA PROJEKTU NJEMAČKE VLADE

NASTOJIMO UNIJETI VEDRINU I RADOST U ŽIVOTE OBOLJELIH

Mi smo Udruženje koje okuplja, evidentira i pomaže osobe oboljele od cerebralne paralize i distrofije BPK Goražde. Pokušavamo svojim članovima pružiti moralnu, materijalnu podršku i pomoć…..Moj lični i najdraži tim su moji roditelji i brat, bez njhove podrške ne znam da li bih mogla raditi. Moj tim u Udruženju najveći dio posla radi na volonterskoj osnovi (odnosno što naš knjigovođa kaže „Nešta se i sa halalom treba raditi“)…..Svi radimo sa velikom ljubavlju i entuzijazmom. Za našu firmu je također najbitnije da imamo dosta kupaca-narudžbi, da bi mogli poslovati samostalno, međutim-???, ako Bog da…..Dobro ste to nazvali „tužna epizoda“ ukratko „bolesni umovi“ su nam napravili štetu u radionici u vrijednosti od 15.000,00 KM, da bi za sebe ostvarili dobit od 200,00 KM. U sanaciji objekta pomagali su nam Vlada BPK-a Goražde, općina Goražde, i naši prijatelji iz Gere…..Savez je osnovan prije pet godina. Njegove članice su naše Udruženje, Udruženja cerebralne paralize iz Sarajeva, Zenice i Sapne. Ukupno je registrovano preko 500 osoba oboljelih od cerebralne paralize…..Našem Udruženju se još može pomoći tako što nam možete pomoći da nabavimo kolica na akumulator za osobe sa invaliditetom. Nekim od naših članova je neophodna i direktna podrška u adaptaciji i prilagođavanje prostorija u kojima žive…..

Opširnije: NASTOJIMO UNIJETI VEDRINU I RADOST U ŽIVOTE OBOLJELIH

Slike

I mi smo tu

Uklonimo arhitektonske barijere

Barijere

20 godina Udruženja