UDRUŽENJE OBOLJELIH OD CEREBRALNE PARALIZE I DISTROFIJE
Bosansko-podrinjski kanton Goražde

Papuče

Puzle

Mi smo Udruženje koje okuplja, evidentira i pomaže osobe oboljele od cerebralne paralize i distrofije. Pokušavamo svojim članovima pružiti moralnu, materijalnu podršku i pomoć. Nastojimo unijeti vedrinu i radost u njihove živote. Brinemo se za društvnu participaciju naših članova. Borimo se za lični i materijalni opstanak naših članova.Takođe nastojimo uliti svijest zdravim ljudima da želimo živjeti s njima a ne pored njih.

U okviru dosadašnjih aktivnosti Udruženje je osnovalo radionicu "Životna pomoć" koja okuplja osobe sa invaliditetom i obezbjeđuje im radno-okupacionu terapiju. Radionica se bavi izradom proizvoda od drveta namijenjeni djeci predškolskog i osnovnog školskog uzrasta. To su slagalice-puzle napravljene od prirodnog, neškodljivog materijala u liku životinja.

Puzle su ekološki pogodne, izrađene od prirodnog materijala, privlačne bojom i oblikom, te lahke i jednostavne za manipulaciju.

Kao znak afirmacije uspjeli smo se izboriti za Certifikat kvalitete CE (Certificate of Conformity).

Naše proizvode možete nabaviti putem Web adrese www.gorazde.ucdp.org, putem mail-a: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , telefonom 038 227-493 ili lično na adresi Ul. 43.DUB br.8 Goražde.

 

I mi smo tu

Uklonimo arhitektonske barijere

Barijere

20 godina Udruženja