KUĆA U KOJOJ STANUJU SNAGA, DOBROTA I HUMANOST

„TRN“ uz organizacije civilnog društva u Goraždu: 24 godine postojanja i uspješnog djelovanja Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije.

KUĆA U KOJOJ STANUJU SNAGA, DOBROTA I HUMANOST
Pripremio : Slavko Klisura
Snimatelj i montaža: Alem Bajramović

Na ulazu u naselje Vitkovići u Goraždu nalazi se nevelika kuća sva izgrađena od dobrote dobrih ljudi i njihove želje da budu humani.U njoj su smještene prostorije radionice „ Životna pomoć“ koja je jedan od uspješnih projekata goraždanskog Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije. Ovo udruženje spada među nevladine organizacije u BiH koje se godinama ističu aktivizmom usmjerenim prema zastupanju prava osoba sa invaliditetom i poboljšanju njhove ukupne pozicije u društvu.

Povodom obilježavanja dvadeset četiri godine postojanja i djelovanja ovog udruženja, u skladu sa sadašnjim uslovima, održana je sktomna svečanost na kojoj su uz ostalo, donatorskim i drugim organizacijama i prijateljima udruženja, na simboličan način dodjeljena priznanja.

„ TRN“ je podijelio razumljivu radost sa aktivistima udruženja a sagovornice su nam ovom prilikom bile Mirsada Ćulov, predsjednica udruženja i Naima Pita, zaposlenica u radionici „ Životna pomoć“.