U Goraždu otvorena radionica za radnu okupaciju osoba s invaliditetom

Rotary Club Sarajevo i Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) organizirali su danas u Goraždu svečanost povodom otvaranja renovirane radionice “Životna pomoć” za radnu okupaciju osoba s invaliditetom.

Ova radionica, u kojoj su trenutno zaposlene četiri osobe od kojih su dvije s invaliditetom, bavi se izradom kućnih papuča od materijala koji kompanija Prevent koristi za izradu autosjedišta i višak materijala proslijedi Udruženju.

Tokom svečanosti u rad su pušteni strojevi koji bi trebali pomoći u samozapošljavanju i samoodrživosti projekta koji pomaže zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Radionica se nalazi u objektu koji je Općina Goražde dodijelila Udruženju, a koji je sada renovira za proizvodnju kućnih papuča.

Predsjednik Rotary Cluba Sarajevo Suad Mahmić kazao je da je ovaj klub partner u projektu koji implementira Rotary Club iz Njemačke.

Dodao je da su već sklopljeni ugovori s nekoliko škola i preduzeća da bi projekt postao samoodrživ, a danas je upriličena i dodjela zahvalnica svima koji su pomogli u provedbi ovog projekata te renoviranju radionice.

Na skupu je izražena nada da će se još članova Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije BPK-Goražde zaposliti u ovoj radionici koja je registrirana kao malo preduzeće, a najavljeno je da će se raditi na pronalasku tržišta za plasman njihovih proizvoda.